Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 104 gasten en geen leden online

Zaterdag 2 Mei 2015


 

Aanwezig: Bob en Willem Holleman, Jan en Wim Joosten , Cor Hoogstra en Hans Westra.

Op bezoek vandaag: Katinka Hoogstra, Ben en Frank Albers.

 

 

Na binnenkomst werden de achter kasten, die in de kleur Brandweer rood zijn gespoten, bewonderd zie foto.


Koffie, Bob heeft weer behoorlijk wat werk verzet in de Bob fabriek. Er kwamen weer diverse onderdelen terug die in de grondverf gespoten kunnen worden.

Na de werkverdeling weer gezellig aan de slag. Zo ging Bob verder met de wieg om de daarvoor gemaakte constructie erin te lassen. Later bleek, zie foto, dat er zeker een aantal expers moesten bijkomen om een klein probleem op te lossen.


De cilinders liepen namelijk vast in het huis van de wieg waarin zij gemonteerd zitten. Bob heeft zijn uiterste best gedaan en het probleem verholpen met de nodige kennis en slijptol.

Wim heeft het schuurpapier ter hand genomen en is begonnen om de randen van het ladderpakket lichtelijk te schuren de rest van het pakket gaan we zo in de grondverf zetten om al die spijltjes te schuren lijkt ons een vreselijke klus.

Willem samen met Cor aan de cilinders die er voor zorgen dat het ladderpakket kan uitschuiven. Het testen is niet eenvoudig je moet namelijk een olie druk opbouwen en de gebruikte olie weer retour kunnen sturen in een daarvoor bestemd reservoir, daar moet even  een constructie voor opgebouwd worden waarna de cilinders op hun dichtheid kunnen worden getest.

Ook is Cor nog even druk geweest met enkele kabeltjes aan te sluiten om elektrische schakelingen mogelijk te maken.

Tevens waren we verheugd dat Ben weer eens bij ons kon zijn. Hij loopt welles waar nog niet als een kievit maar er is vooruitgang gelukkig. We hopen dat de enkel van Ben nu snel verder zal helen zodat hij weer snel regelmatig in ons midden kan zijn.

Hans is even bezig geweest om de deksels van de onderkasten even bij te tippen met Brandweer rood,  als zij gedroogd zijn kunnen zij gemonteerd worden in de kasten.


De volgende Zaterdag zal zijn op 30 mei

 224525