Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 21 gasten en geen leden online

Zaterdag 17 Oktober 2015


 

Vakanties weer voorbij en allemaal weer een frisse blik.

Aanwezig : Bob en Willem Holleman, Cor Hoogstra, Jan en Willem Joosten, Martin en Jochum Valk en Hans Westra.

Eerst maar even koffie en werkbespreking zodat een ieder de dag druk is met diverse klussen.

Zo zijn Jan en Willem J samen als 2 echte broers verder gegaan om de Bok verder te ontmantelen waarna de schuur actie kan starten,  ja dat is nog niet zo eenvoudig de onderwagen gedeeltelijk afdekken met plastiek zodat er geen stof en verder los komende rommel tussen de schone delen zal vallen.


Na  de elektrische bedrading van de bedieningshandels op een detail foto te zetten, kon begonnen worden met het demonteren van de kolommen  zonder veel olie lekkage, wel kon Jan aan de binnenzijde van de kolommen enige volgelnest resten verwijderen ongelofelijke ook daar. (zie foto)


Bob heeft weer enkele onderdelen uit de Bob fabriek mee terug genomen zoals, zie foto een prachtig opgeknapt uitlees grafiek waarbij de uitgeschoven ladder lengte en de vlucht weer goed zichtbaar zijn. Top Bob

Ook de signaal verlichting die aan de zijkant van de ladder horen heeft Bob even getest op de werking en zien er weer als nieuw uit.


Martin en Jochum druk met zeer belangrijk werk het afkrabben van de oude verf laag op de hydraulische cilinders wat een werk, maar goed dat het zittend gedaan kan worden en door het door zettingsvermogen van Jochum en natuurlijk een klein beetje van Papa Martin is het werk geklaard.


Cor druk met de bedrading en diverse schakelaars want ja heeft de 2 tonige hoorn nou gelijk geschakeld gestaan met de claxon of was daar ook nog een aparte schakelbrug voor nodig ??

Na lang zoeken en meten heeft Ome Cor het toch weer gevonden en schakelt de 2 tonige hoorn gelijk met de blauwe lampen en is de claxon als vanouds gewoon apart.

Hans druk ja als gewoonlijk met de Catering toch nog even in het rechter portier het afdichtingsrubber vast gelijmd.

 IMG 0050


De volgende klus dag is op 14 November 2015

251449