Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 427 gasten en geen leden online

Zaterdag 30 April 2016
Aanwezig op deze dag: Willen, Bob, Jan en Cor. Later bezoek van Piet

 Vandaag was ik weer aan de beurt om de foto's te maken, het verhaaltje te schrijven, de koffie en de soep te doen. Er komt nog al wat op je af hoor als Hans met vakantie is. Maar goed we hebben toch wel een aardig dagje gemaakt.

Vandaag gaan we deel 3 en 4 van het pakket (de onderste twee) in elkaar zetten met de hydraulische cilinders in deel 3. De nieuwe veren waren er dus konden we met het geheel aan
de slag.

Ondertussen was Jan weer op hoogte gekomen bij de wieg en was gestart met een witte primer op de kale plekken te smeren. De vier nieuwe veren hebben we gelijkmatig verdeeld over de twee cilinderblokken zodat eventuele verschillen aan beide zijde gelijk zouden zijn. Vervolgens konden de cilinders op hun plek gelegd worden in het onderste ladder deel.Deel 3 werd er nu voor geschoven zodat we, met de reeds eerder geteste hydro pomp, de cilinders konden uitschuiven om deze vervolgens in deel 3 te laten verdwijnen. Hierbij moesten de blokjes en touwtjes wel op tijd worden meegegeven aan de uitschuivende cilinder. De blokjes zijn onderling verbonden met touwtje om deze zoveel mogelijk gelijkmatig te verdelen in de schacht van de cilinder. Zijn ondersteunen de cilinder tegen door hangen. Helaas zal hier nog wat om te doen zijn.

Foto van Piet Schaap

Uiteindelijk kwamen de cilinders aan het einde van het uitschuivende lengte maar hadden de kop van het 3e ladderdeel nog niet bereikt.  Hiervoor moesten we op elle bogen stoom het laatste stuk duwen. Maar het kwam goed, ware het niet dat er een flinke guts olie uit de bevestigings gaten kwam. Bob werd zeer bedankt voor het opvangen van een en ander.

Ondertussen was de bok en wieg lekker in de witte smurrie gekomen waarvoor dank aan Jan die nu wel een vakantie verdiend had. (O.E.K.)*
 Op onze YouTube kanaal staat een stukje film over het invoeren van de cilinders, klik boven aan de pagina op YouTube kanaal.


Volgende werkdag zal zijn op 28 mei. Groeten van het Team


293533

 
*op eigen kosten, hihi