Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 234 gasten en geen leden online

Zaterdag 5 Maart 2016
hierbij een verhaaltje van afgelopen klusdag....


deze zaterdag zijn aanwezig: Holleman & Holleman, Joosten & Joosten, Hoogstra & Westra.

Vandaag staat geheel in het teken van de schoonmaak van de bok en de wieg van onze ladder. Cor heeft een stoomcleaner geregeld, Jan de zeepsop.

Maar voordat we de wagen naar buiten kunnen rijden moet eerst nog een-en-ander gedemonteerd worden en sommige spullen ingepakt en dichtgeplakt worden, want het water uit de hogedrukspuit willen we niet in vitale onderdelen hebben.

Zodoende waren Bob, Jan en Wim binnen bezig met de voorbereidingen, terwijl Cor, Hans en Willem buiten doende waren met het inrichten van de ‘wasstraat’.


DSC03810 640x480


Omdat een stoomcleaner ook water nodig heeft moest dat uit een kraan komen... ehhh, wij hebben geen stromend water in het gebouw; dus uit een brandkraan buiten op het terrein. “Voor de deur zit er toch een?” ehhh.. “ Deze hier doet geen water geven...”

...kortom de ondergrondse brandkraan die uiteindelijk wel water gaf zat een heeel eind verder, maar gelukkig zijn wij van de brandweer en hebben dus slangen genoeg om een mini langste aanjaagverband op te zetten. Dat is Hans en Willem  gelukt en kon de stoomcleaner aangesloten worden. Intussen was het dekkleed om het vuil op te vangen ook gereed, dus kon de DAF-motor weer gestart worden en met-de-kont-naar-buiten-geparkeerd worden voor de schoonmaakbeurt.


DSC03824 640x480 

Wim en Willem hebben zich daar lekker op kunnen uitleven en is de achterkant mooi schoon geworden. Even het chassis afsproeien en de DAF kan weer naar binnen. De laatste restjes water kunnen nu mooi 4 weken drogen zodat we weer verder kunnen gaan met de voorbereidingen voor het spuitwerk aan de achterkant.

DSC03852 640x480

en omdat we nu toch stromend water hebben uit de brandkraan, heeft Hans gelijk de tank voor toiletten weer gevuld. Toppie.

DSC03818 640x480 

    

 

          wink  grtz

           Bob

 
276976