Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 245 gasten en geen leden online

Zaterdag 28 Mei 2016


 

Vandaag met 4 man aanwezig Cor – Bob – Willem – Hans.

Geen bezoek vandaag dus kunnen we lekker even doorwerken!!

Gelukkig kunnen we nu wel weer even meedelen dat Ben weer thuis is en daar verder  revalideert en wij hem zeker van het jaar weer terug gaan zien sterkte Ben met je herstel.

Als eerste na de koffie water halen i.v.m. met het door / schoonspuiten van de kokers t.b.v. hydraulische cilinders. Door het zo mooie weer konden we dat lekker even met z’n vieren doen zie foto’s


 

Willem heeft voor zolang we ze nodig hebben 2 zware assen op luchtbanden geregeld waar we  het totale ladderpakket op in elkaar kunnen zetten en separaat kunnen werken aan de bok en wieg dan lopen we elkaar niet in de weg.

Er kwam toch nog wel wat rommel uit de kokers gespoeld, goed idee van Cor om het even te proberen op deze manier. Jan had er in de sauna nog eens goed over nagedacht en ons laten weten dat deze actie toch wel wenselijk was. En terecht.

 IMG 0011

Na het drogen in de zon is het ladderdeel weer naar binnen gereden, om het 1e en 2e deel weer in elkaar te zetten.

Cor en Willem hebben zich daar mee bezig gehouden en Bob gaf aanwijzingen, tevens heeft Bob even de V8 motor gedemonteerd uit het chassis van een zeer oude motorspuit  gaat voor restauratie naar de Bob fabriek.

Hans druk met de catering en bok met wieg in de plamuur zetten zodat we mogelijk volgende weken ons uit kunnen leven met schuurwerk.


Daarna zal  het geheel in de kleur brandweer rood gespoten worden, daar zal zeker wel een extra dagje voor nodig zijn, denken we zomaar!!

Nadat de eerste 2 ladder delen weer gemonteerd waren en soepel in en uit schuiven is ladder deel 3 gemonteerd, daar deze verder bediend gaan worden met nieuwe staal kabels bleek bij testen dat het geheel wel uitschuift maar niet inschuift oorzaak bleek te lange kabels dus los maken maar weer, Willem neemt de kabels  mee naar het kabelbedrijf waar ze mogelijk +/- 5 cm ingekort kunnen worden.


Rond 16.30 uur zijn we er mee gestopt

 

De volgende klusdag zal zijn op 25 juni a.s.

 

293512