Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 242 gasten en geen leden online

Zaterdag 9 December 2017De laatste klusdag van het jaar we gaan er een leuke dag van maken !!!!

Cor Hoogstra, Bob en Willem Holleman, Jan Joosten, Joop Feij, Martin en Jochem Valk en Hans Westra in de middag uren Piet Schaap.

Joop is er vandaag bij omdat we hebben afgesproken om een paar draag balkjes en plaatwerk bij de achter spatborden te vernieuwen van de BEBA T.A.S. zie foto’s. Daar heeft Bob als deskundig lasser de gehele dag wel voor nodig, dus kon Joop wat lichte werkjes uitvoeren zoals Oud ijzer, Aluminium en koper verzamelen en in de juiste bak deponeren. Joke de weder helft van Joop heeft extra krentenbrood gesmeerd en een kan koffie gezet, die Joop moest meenemen, bedankt Joke J

Verder zijn Cor en Willem samen bezig geweest met een vaatje olie wat we via een sponsor hebben mogen ontvangen. De olie bijgevuld in de hydraulische tank waarna we nu een juist olieniveau in de tank hebben om de ladder inwerking te kunnen zetten. Wel voor de 1e keer  naar 30 meter en daar waren nog wel enige handelingen voor nodig zoals een kleine lekkage verhelpen. Doordat er een oliekeerring verkeerd zat gemonteerd begon deze te lekken, techneuten Willem en Cor hebben de lekkage verholpen. Zie foto en YouTube filmpje.

Tevens heeft Bob in de Bob Fabriek weer even zijn kunsten laten zien door een oud verdeelstuk te stralen en in de primer te zetten ook de pakking ringen zijn gelijk vernieuwd, moet alleen nog even in de rode kleur gespoten worden.!!

Na de middag was het even tijd om de ladder te testen of zij nu echt naar de 30 meter wil, het regende hevig dus moesten de fotograaf en belangstellenden zich schuilend onder diverse afdakjes kijken of het nu echt ging gebeuren.

Oo ja  Martin heeft nog even snel een zak Oliebollen gehaald “ heerlijk ”

Ook was een Donateur van de Stichting deze dag jarig, dus kwam de opmerking uit de groep zullen we even bij hem langs rijden om te feliciteren leuk toch !!! Met Willem achter het stuur en Jochem als Bevelvoerder zijn we even op weggegaan. zie foto’s. Later bleek een reporter van het Zaanse nieuws de Orkaan voor bij te fietsen die meteen even een rapportage maakte, is te zien op internet.

Nou dat was de laatste Zaterdag van 2017 wij hopen dat 2018 voor ons een mooi jaar gaat worden en dat we onderdak vinden wie zal het zeggen?????

 Stichting Autoladder Zaandam wenst  iedereen Prettige Feestdagen en een Voorspoedig 2018