Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 88 gasten en geen leden online

Zaterdag 27 mei 2017


Aanwezig deze dag Willem en Bob Holleman, Thomas Kelder en Cor Hoogstra.

 
Vandaag zou een rustige dag worden. De maandag er voor was Willem gestart met het demonteren van een oud waterkanon. En zo kan het gebeuren dat we dan verder gaan met .... het waterkanon. Helaas is het originele kanon ergens zoekgeraakt en moesten we op zoek naar een mooie vervanger.


Zo werden de diverse handels en klemmen verwijderd en gezocht naar een passende schroefdraad voor beide uiteinden. Hoe het uiteindelijk zou gaan worden hield Willem duidelijk onder de pet.


Stilletjes, tussen de soep en koffie door, was ik zelf toch met draadjes bezig gegaan. In de contactdoos had ik de diverse draden uit het ladderpakket inmiddels aan weten te sluiten zodat die ook vast gezet kon worden aan het chassis. De stekker aan de andere kabel was de volgende opdracht. Helaas hadden we nog geen nieuwe stekker en de oude was te vies en slecht dus dat gingen we niet doen. Koffie dan maar ?? Ja ik was weer aan de beurt voor de kantine dienst, Hans was lekker een paar weken weg, maar we willen wel koffie en zo.


Ook is deze dag de handladder van Piet Kuiper weer op zijn tandemasser gezet en gaat binnenkort terug naar Oostzaan. De opruiming is echt wel gestart hoor.


En dan was er nog een ander nieuwtje, iets wat tot op heden ook nog onder de pet is gebleven maar wat tijdens de soos middag in wormerveer is getoond.
Want op 7 juni 2017 zijn Hans, Willem en Cor naar wormerveer getogen om enerzijds een inventarisatie te laten maken van de hydro slangen welke nog vervangen moeten worden anderzijds hebben we de twee aluminium platen voor het dek, die al bij ons stonden, bij Wikor gebracht om te worden gepareld. Daarna nog ven een kroketje en hamburger gescoord en weer door. Goed na de donateurs dag is het rechter voor portier een paar weekjes weggeweest en toen het terug kwam zag het er heel anders uit. Dus hier maar even een foto van gemaakt en naar Hans gestuurd. (vakantie)

20170522 193256 008En zie hier, een fris wapen van Zaandam, met de hand geschilderd door Joke Feij, waarvoor onze enorme dank. Na haar vakantie is het andere portier aan de beurt. Misschien gaat de leeuw dan wel zitten.
 

Tot zover de werkdagen update. Binnenkort weer terug met mooie aanbiedingen uit ons magazijn.

375713