Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 262 gasten en geen leden online

Zaterdag 21 juli 2018

WARM

Op de gebruikelijke tijd de klussers aanwezig Bob en Jan samen de dekplaten plaatsen nou dat geeft wel weer even nauwkeurigheid wat we zeker aan Bob en Jan kunnen over laten.


Thomas onze magazijn Meester met de hoofdletter M assisteerde ook bij de montage van de dekplaten en hield het magazijn bij, dat wordt / is langzamer hand zijn corebusiness J

 Willem druk met stootrubbers op de kleppen plaatsen, daar hebben we lang mee gewacht!! zijn ze wel nodig?? Na verschillende beschadigingen op de kleppen waaruit blijkt dat ze zeker nodig zijn. Dus monteren maar, netjes gedaan Willem precies in verhouding van elkaar ziet er dan ook toppie uit.

20180721 140117


 Cor de elektrische draadjes die zich bevinden onder de draaikrans allemaal vernieuwen en aan elkaar knopen daarvoor lag Cor een groot gedeelte van de klus dag onder de auto (respect respect)

Tevens kwam Cor er ook achter dat de olie lekkage waar we zo langzamerhand hoofdpijn van krijgen ook mogelijk uit de draaikrans kan komen dus inspectie luikjes onder de draaikrans los schroeven, daarbij kwam enigszins wat olie vrij wat Cor professioneel op wist te vangen op zijn overhemd.

20180721 135807


We zijn er dan ook nog niet geheel mee klaar en gaan zo snel als mogelijk verder met inspecteren van het binnenwerk draaikrans daarvoor moet het voertuig ophoog of boven een smeerkuil ?

Tijdens het werk kwamen we erachter dat de lijm van het hemeltje gedeeltelijk had losgelaten L zie foto dat is weer ff pech, dus even naar de buurtklus winkel om andere lijm te scoren nog betere en nog sterkere?? Na een proef stukje gemaakt te hebben en 6 uur wachten en ja hoor het blijft goed vast zitten.

plafond 1


Zondag na de klus dag mooi weer en Hans samen met Cobie lekker ff in de schaduw gaan zitten op grasveldje bij geb.430 naar de bootjes kijken, daarbij even opnieuw het doek hemeltje weer vast geplakt en het idee van Cor om het doek strak te zetten met punaises lukte geweldig. Zie foto dus nu weer een stapje verder met het hemeltje.

Dinsdag 24 juli kregen we bezoek van een groep Brandweer mensen uit Kennemerland die deze dag afscheid gingen nemen van hun Bevelvoerder waar ze de afgelopen jaren veel mee hebben meegemaakt. ff een foto op de ladder als een van de herinneringen mooi toch.

Dus de  klus dag zal weer zijn op 18 augustus 2018