Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 246 gasten en geen leden online

Zaterdag 24 Maart 2018Was het traditie getrouw weer tijd voor de winter BBQ.

Rond 16.00 uur had Hans de kachel warm en kon het roosteren beginnen. Ook de ventilatoren waren 100% in bedrijf om de verbrandingsgassen af te voeren.
iedereen had meegenomen wat hij / zij lekker vind en Hans had de borrel geregeld. Dus zaten we gezellig bij min 5 binnen, aan een borrel en een stukje vlees met salade.
Toch wel fris eigenlijk, maar goed we piepen ook niet als we aan het werk zijn dus. Gelukkig was de wc nog net niet bevroren, anders hadden we die nog moeten vervangen.

De foto's komen heel snel, o ja en vanwege de aanhoudende kou zijn we 3 Maart niet wezen klussen, jammer hoor. BRRRR,

Zaterdag 31 Maart 2018


Klokslag negen uur waren de eerste alweer aanwezig wel wat vroeg maar dat had andere oorzaken.

Half tien was de ploeg weer nagenoeg compleet allemaal koffie met gebak van Piet en ja filters vergeten, Maar gelukkig nog een koffiefilter in de la hoera.

We hebben  in februari nog even een winter BBQ georganiseerd, dat was wel even nodig na 3 maanden opruimen. De VRZW is nagenoeg weg, op een paar kleine rommeltjes na en we hebben heel wat Ferro en Non Ferro metalen moeten afvoeren. Allemaal gelukt zelfs een container vol met ijzer, wat een klus!! Ook is er een eerste gesprek geweest met ABC plan ontwikkeling die nu eigenaar is geworden van het HEMbrug terrein ze hebben aangegeven dat ze niet met ons door willen en dat betekent dat het waarschijnlijk de laatste BBQ in gebouw 430 is geweest, we hebben het er nog maar even van genomen,  het was weer gezellig wel koud  !!!

Nu zijn we toch nog in gebouw 430 wel te verstaan illegaal en we zijn stilzwijgend toch weer en maand verder zolang we niks horen blijven we even heel stil !!!

In de afgelopen weken hebben we geprobeerd om de Originele Verkade DAF aanhanger van de hand te doen, is niet gelukt dus gaat hij ook naar de oud ijzer boer. Wel moeten de banden ervan af wat een klus, maar Cor blijft doorbijten!!   Thomas heeft de laatste 2 banden gedemonteerd dus kon de aanhanger naar buiten zodat hij kan worden opgehaald.


Verder deze dag waren Willem en Bob druk met de oorzaak zoeken waarom de accu niet word bijgeladen, meten is weten en uiteindelijk is de wisselstroom dynamo gedemonteerd om hem te laten testen bij een erkend Bedrijf.

Cor bezig met kleine klusjes zoals elektrische kabel van de mantel te ontdoen waardoor we een hoger koperprijs krijgen, Cor niets zeggend stug voor zich uit kijkend en maar kabel stropen wat een volhouder is dat petje af!!!

Ook hebben we weer de eerste stappen gezet om het interieur (cabine) af te maken het hemeltje is bij elkaar gezocht schoongemaakt en enkele pogingen ondernomen om het weer te plaatsen helaas plaatsen nog niet gelukt moeten nog wat onderdelen aanschaffen zoals schroefjes en kraal ringen ??

IMG-20180331-WA0008


Tevens hebben Willem en Cor de hand gas cilinder onder de auto gedemonteerd, geeft olie lekkage mogelijk moet er een nieuw olie keer ringetje in maar dat zal niet gemakkelijk gaan zit helemaal opgesloten in de cilinder, daar is weer een studie voor nodig he’ Willem ook dit gaat je lukken.

De volgende illegale Zaterdag zal zijn op Zaterdag 28 April 2018.