Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 233 gasten en geen leden online

Zaterdag 15 september 2018


Vandaag een kleine ploeg helaas, dat mag de pret niet drukken.

De dag van Westzaan was een leuke rit we hebben ons kostelijk vermaakt ook omdat de Stoomspuit Wormerveer van de partij was en we daar gezellig met de Boys konden keuvelen met water spelen en koffie top mannen!! Oldtimer treffen Oostzaan was ook een top dag zeker het moment dat een groot gedeelte van de werkploegladder aanwezig waren, dat zijn leuke momenten.

IMG 20180909 WA0000

Op vrijdag 31 augustus konden we de omkasting van de brandstoftank weer ophalen bij de straler, dat was minder door een klein bedrijfsongevalletje was er met de heftruck tegen aan gereden Pooeee!!! een stevige deuk was het resultaat (zie foto)

20180824 164833

Willem zoals we hem kennen, dat gaan we ff oplossen nou dat ging toch niet zo ff. Maar door het doorzettingsvermogen van Willem is het toch goed gekomen en kan de omkasting verder worden afgewerkt. De afdichtingsringen voor de hydraulische handpomp waren binnen gekomen alleen jammer er past er geen één dus Willem zelf aan de slag en ja hoor even 2 nieuwe afdichtingsringen gemaakt wat zouden we toch zonder de Hollemannetjes moeten !!!

Nieuw is ons actie lijstje, dat is ingevoerd zodat we allemaal wel iets te doen hebben op de klus dag en het werkt.

Na de koffie hebben we de ladder naar buiten gereden en naar 30 meter uitgeschoven. zie foto zodat het aanwezige lucht uit het systeem kan ontsnappen ook konden we nu goed bij de diverse olie lekkages dus repareren, diverse pakkingringen passeerde de revue uiteindelijk met een positief resultaat. tevens kon er ook op moeilijke plekken even gauw een verfje op gesmeerd worden, ziet het er weer ff beter uit.

IMG 0026
Ektrische wil het nog niet zo bij het inpakken van het ladder pakket wilde de ladder niet meer inschuiven, Cor in de vlekken maar kreeg het toch weer voor elkaar, weer sluiting in het systeem uiteindelijk de gehele kabelboom die gemonteerd zit in het midden van de draaikrans er uit getrokken eerst weer ff fotootje voor als Cor het weer gaat monteren,

20180915 160437

blijkt dat we een aantal draden in de krans echt poreus zijn dat mag ook wel na 50 jaar maar nu nieuw ppff dat is weer ff een dingetje. Cor en Bob samen aan de slag en afgelopen maandag avond is het weer gelukt om er een nieuwe kabel in aan te brengen. Zie foto.

20180917 203401

Ons is het trieste bericht te horen gekomen dat Ron Swart de Zaanse incidente fotograaf plotseling is overleden. Wij hebben Ron leren kennen als een zeer positief mens en een aantal malen voor ons heeft klaar gestaan.!!

Wij wensen de familie veel sterkte toe in de komende tijd.

Dus de klus dag zal weer zijn op Zaterdag 13 Oktober 2018.