Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 178 gasten en geen leden online

Zaterdag 7 December 2019


Klus dag, 7 December 2019

Vandaag hebben we binnen en buiten klussen, binnen gaan Bob en Willem onder toezicht van Jan de terreinregeling demonteren ivm olie lekkage.

Buiten gaan Cor, Thomas en Hans het losse dakje bij de nooduitgang demonteren tevens de oude airco ventilatoren die los op het dak staan afvoeren.

Eerst koffie en al gauw bleek dat de Sint in Wormerveer langs was geweest, want bij binnenkomst stonden er diverse pakjes op de tafel??? Willem zeer onschuldig, kijk nou eens mannen dat is toch ff leuk en ja dat vonden wij ook.

Helaas stonden er geen namen op de pakjes dus niemand durfde zomaar een pakje te pakken. Na enig getreuzel gaf Willem de voorzet en deelde aan Cor, Hans, Jan, Thomas en Bob de pakjes uit we kregen de indruk dat Willem en Hanneke wel veel wisten over de pakjes maar ze kwamen van de Sint !!!!

Cor kreeg een houten hijskraan, Jan en Hans een bouwpakketje van LEGO, Jan een grenswachter en Hans een Politieagent met stoplicht. Dat moest wel even in elkaar gezet worden twee grote kerels aan het bouwen!!! SINT hartelijk dank dat u nog even aan ons heeft gedacht!!!

20191207 121316

De afspraak die geplant stond op Woensdag 20 november 20.00 uur om een gebruikers vergunning op te stellen is vanuit de Gemeente afgeblazen en we hebben niets meer van de afdeling grondzaken vernomen ????

De Alu schuifladder werd van beneden opgehaald en opgesteld om het dak op een zo veilig mogelijke manier te betreden dat lukte. Cor moest in de droogtoren de Noodstroom uitschakelen. Na spinraggen en oude rommel weg gehaald te hebben kon de stroom van de Noodverlichting worden uitgeschakeld.

IMG 0040

Bob en Willem met vereende krachten de terreinregeling demonteren daarbij kwamen zelfs de hydraulische pers met stempelplaten van pas. Het ging niet zo als we gedacht hadden maar de lekke cilinders kwamen uiteindelijk toch los en wat bleek, de oliekeerringen waren versleten. Willem heeft de ringen en cilinders meegenomen om bij de Firma VOTA Seals nieuwe te bestellen wat is gelukt J nu moeten ze bij de volgende klus dag weer gemonteerd worden.

IMG 20191218 WA0000
IMG 0059

Inmiddels is ook het oude hout en dakbedekking afgevoerd naar de Gemeente stort, lekker dat geeft een goed gevoel.

IMG 0058

De eerste volgende klus dag is (was) zichtbaar op de site we starten het nieuwe jaar niet op 4 Januari maar op 11 januari 2020

Tot volgend jaar en een rustige en veilige jaar wisseling