Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 50 gasten en geen leden online

Zaterdag 5 Januari 2019


Ja de eerste zaterdag in weer een nieuw jaar en we zitten nog steeds in geb. 430 op het Hembrug terrein top toch!!!!

Half tien aan de koffie met, ja jammer geen koek, wel 2 bezoekers uit Joure Jacob de Jong en vriend, zie foto.

IMG 0001

Jacob de Jong heeft ons in het oude jaar 2018 medio november gebeld over de technische problemen die hij ondervind met zijn uit Sweden afkomstige autoladder uit 1977. Jacob is graag bij ons langs gekomen voor expertise. Mogelijk komt hij dan weer een stukje verder met de oplossing. Het is een SCANIA met een METZ ladder systeem alleen 10 jaar jonger als die van ons en meer elektra, hydrauliek aan boord.

Cor heeft het gezelschap even rondgeleid en tevens een stukje over het Hembrug terrein gereden met onze ladder, de heren waren erg onder de indruk van wat wij gezamenlijk hebben neer gezet.

IMG 0004

Verder was Willem verder gegaan met het hemeltje (wat een … klus) en boven je hoofd onmogelijke houding maar Willem zet door, het gaat iets beter met de aangeschafte niettang jammer dat hij steeds vast loopt.

IMG 0002

Bob en Thomas lekker aan het klussen met de SMA oude benzine opgevangen en olie afgetapt tevens hebben ze het motortje al weten los te tornen dus deze draait weer met de hand. Nu moet de waaier nog uit de pomp worden gedemonteerd daar moet een poelie trekker bijkomen  Thomas gaat kijken of hij die ergens kan scoren.

IMG 0003

Verder was het een rustige klus dag voor de volgende klus dag staat mogelijk het demonteren van de dekplaten op het programma, die willen we dit jaar graag vervangen.

De volgend klus dag zal zijn op 2 februari