Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 48 gasten en geen leden online

Zaterdag 22 juni 2019


Klusdag, Hans weer terug van vakantie maar door omstandigheden de klusdag vergeten.

Cor op vakantie en ja ………………….

Dus op laatste moment afgeblazen, wel zijn Willem en Bob een aantal uurtjes geweest om de nieuwe dekplaten weer te wisselen voor de oude dekplaten i.v.m. komende evenementen.

Dan maar een leuk oud stukje van de 1e inzet Autoladder Zaandam

Zaagselloods FIBRA in de Brand

Op 20 Mei 1968

Stofexplosie scheurt het dak open

Zaandam Een witte mist van rook hing gisterenmiddag over westelijk Zaandam als gevolg van een hardnekkige brand in de zaagselloods van de Fibra Handels Mij. NV Westzanerdijk

Hoe de brand is ontstaan was gisteren nog niet bekend. Wel deed zich een stof -explosie voor een kettingreactie in de door de lucht zwevende zaagseldeeltjes, Waardoor het dak gedeeltelijk openscheurde. De schade wordt geschat op 200.000 gulden. Aangezien de tot de nok met zaagsel gevulde loods geheel dicht is, kon de Brandweer in grote getale aanwezig niet veel anders doen dan hier en daar gaten in de plaatijzeren loods hakken en het gebouw volpompen met water. De nieuwe Magirius ladderwagen deed voor het eerst dienst hoog boven het dak zat een brandweerman die onafgebroken water in het opengescheurde dak spoot. De eenzame brandweerman stond via een Walkie Talkie in verbinding met de Commandant op de grond.

Uit de TYPHOON van 20 mei 1968.