Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 41 gasten en geen leden online

Zaterdag 30 maart t/m 14 april  2019


Deze dagen is het alle hens aan dek !!!

Dat was schrikken, zo denken we nog even rustig ons autoladder af te kunnen maken, zo krijgen we een mail van Project bureau jullie moeten het pand met enige spoed verlaten.!!!! Een schreeuw om hulp via diverse digitale snelwegen en sociaalnetwerk sites was onze eerste gedachte want waar moeten we heen !!!!

Maar eerst opruimen en de containers vullen Frank Houniet bellen om met hem afspraken te maken voor container opslag, dat is goed gelukt.

20190402 141736

De volgend stap was via Jan Teunhof (Stichting Stoomspuit Wormerveer) kijken of er plaats is in Wormerveer en gelukkig Jan maakt ruimte. Kunnen we in ieder geval daar terecht. Nadat we de gemeente vastgoed geïnformeerd hebben of we gebruik mogen maken van de ruimte. En dat kan, maar wel op tijdelijke basis en wat is tijdelijke basis????? Maar goed we kunnen de autoladder binnen stallen in de oude  Brandweergarage Wormerveer. Gemeente monument inmiddels.

Het opruimen is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Emotie spreekt duidelijk mee en laten wij zo hier en daar een traan vallen, want wat hadden we een pracht plek.

IMG 10

De bus van Cor een aantal malen volgepropt met materiaal en gereedschap en opgeslagen in zijn werkplaats. De man kan er nu zowat niet meer lopen, zoveel spul.

Dinsdag 9 april: Cor en Willem het laatste in de container proppen en een beetje de boel aanvegen, Martin en Hans stellen deze avond een woordje op papier want via Democraten Zaanstad is 5 minuten spreektijd aangevraagd. praat met de Raad over ons huisvesting probleem.

Oud ijzer verzamelen en het recycling bedrijf de Roeck bellen. Kunnen jullie het komen weg halen zodat we mogelijk nog een centje er van over houden. Dat is in deze weken gelukt.

Het vraagt van Cor, Willem, Bob, Martin en Hans extra energie en tijd zeker op Donderdag 11 april dat was wel de meest emotionele dag. Cor, Martin en Hans op naar de Raadvergadering waar op deze avond de cultuurvisie Zaanstad besproken werd.


IMG 16
Bob en Willem ja hoe moest het anders, onze autoladder weg brengen naar Wormerveer. Gelukkig was Jan Teunhof aanwezig en had de deur al geopend. Tevens was Michel Schermer van de Orkaan aanwezig die er een mooi stukje over heeft geschreven en over ons inspraakmoment onze dank daarvoor  Michel top gedaan

de ladder verlaat goebouw 430 voor de laatste keer.

De autoladder vertrekt uit gebouw 430, donderdag 11 april, 19.30 uur

IMG 14IMG 15

Dan valt er een geel doek, einde Hembrug terrein, 430 bedankt je was geweldig.

Allemaal harstikke bedankt voor de medewerking geweldig !!!!

We gaan een plek creëren in Wormerveer en klus dagen weer op pakken, 27 april Koningsdag laten we even voor wat het is.  We contacten als we er klaar voor zijn.