Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 135 gasten en geen leden online

Zaterdag 8 Februari 2020


De benodigde pakkingen zijn binnen t.b.v. terreinregeling, Bob en Willem gaan ermee aan de slag.
We hebben de werkploeg in 2 ploegjes verdeeld er zijn vandaag 5 man, 3 gaan voor gebouw onderhoud en 2 man aan de terreinregeling.

Nadat de ladders zijn opgezet en er een klein zonnetje schijnt zijn we het dak op gegaan om de lood flap langs de droogtoren te vervangen. Daar hebben we dan hopelijk geen lekkage meer van. Instructeur Cor geeft de aanwijzingen het was toch nog een heel karwei het uithakken van de oude lood flap.

IMG 0060
20200208 113638

De linker as t.b.v. terreinregeling is weer gemonteerd dat ging niet van zelf maar Willem houd van dit soort problemen en daarna een poging ondernomen om nu de rechterzijde te demonteren. Dat lukte maar gedeeltelijk bij Bob kwam de stoom zo langzamerhand uit zijn oren want de kroonmoer zat wel erg vast, daar moet Bob een stukje gereedschap voor maken zie foto.

IMG 20200223 WA0000

Het begon in de namiddag te waaien en te regenen moesten we nog haast maken ook, met het aansmeren van het cement voor de nieuwe aluminium flap maar gelukkig net op tijd het meeste dicht daarna gauw van het dak de rest komt de volgende zaterdag wel.

20200214 150412
Op Woensdag 19 februari zijn we even gaan buurten bij de mannen en vrouw van de stichting Stoomspuit Wormerveer. Daar hebben gezamenlijk besloten om de rookgas afzuiging weer in werking te stellen. Als we nu een auto starten vergaan we van de uitlaatgassen. Daar zijn wel enige aanpassingen in het afzuigsysteem voor nodig maar ook dat gaat lukken. Op 7 Maart is de volgende klus dag mogelijk kunnen we dan de ladder weer rijden ?????