Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 91 gasten en geen leden online

 

 

Zaterdag 20 februari 2021

43 uitvaart Ben Albers feb 19 feb 2021 klein

Na een ziekbed van ongeveer 5 weken is Ben Albers op 12 februari helaas overleden.

Ben is al vanaf het begin bij de klusploeg, heeft de oprichting in 2009 meegemaakt en de eerste stappen met ons gezet. Om serieus te beginnen om de 1e half automatische autoladder 1967 van Zaandam te restaureren. Ben was een enthousiast lid van onze Stichting.

Op 12 december 2020 zijn we nog bij hem geweest om een kerstpakketje te brengen. Ben kon niet naar Wormerveer komen hij was niet zo erg lekker. Jammer was dat we toen niet wisten dat dit zijn laatste keer zou zijn. Ben had al geruime tijd eerder aangegeven dat hij bij zijn overlijden zijn laatste reis op de ladder wilde maken.

Dat hebben we Ben beloofd en zo ook uitgevoerd. Zoals beloofd hebben we Ben met deels Brandweer, Autoladder EER weggebracht, het was voor ons een aangrijpende dag.

Dagen voor de plechtigheid het organiseren dat de DAF er netjes bij zou komen te staan en technische in orde. Dus rond bellen wie gaat mee op de auto Cor, Piet, Jan en Hans op de auto Martin Bernhardplein.

Materialen organiseren, want wat hebben we nodig om representatief voor de dag te komen. Gelukkig heeft onze Voorzitter de coördinatie tussen onze Stichting en Brandweer geregeld.

Vrijdag 19 februari 10.00 uur verzamelen in Wormerveer. Handschoenen, mondneus kapjes, antislip matten voor onder de kist en slimme Cor gauw nog even 2 metalen stukjes pijp gemaakt die onder de kist konden om makkelijk de kist op het dek van de ladder te verplaatsen.

11.00 uur Bernhardplein de HV hal in wachten op de uitvaartleider, na instructie en kist op de ladder richting Crematorium.

Het is een zeer indrukwekkende rit geworden zowel voor familie als wel voor ons. Rond de garage Bernhardplein hadden veel oud ledenkring 4, kring 10 en mensen die Ben als instructeur hebben gekend een zeer respectabele erehaag gevormd. Namens de Stichting hartelijk dank daarvoor.

We hebben Ben het afscheid kunnen geven zoals hij heeft gewenst.
H.Westra namens de Stichting.

8 uitvaart Ben Albers feb 19 feb 2021 klein

5 uitvaart Ben Albers feb 19 feb 2021 klein
1 uitvaart Ben Albers feb 19 feb 2021 klein
Met dank aan Meneer de Fotograaf voor de foto's

Zaterdag 20 februari 2021

Het is alweer even geleden dat we wat van ons hebben laten horen / lezen.

Tijdens de lockdown niet stil gezeten. Op 12 December zijn we weer even bij elkaar geweest en hebben we aan een ieder een pakketje uitgereikt.

Dat konden we doen omdat we 2020 geen echte winst maar ook geen verlies hebben geleden.

Maar nu:

Op 19 Februari heeft Willem Holleman zijn pensioen gerechtigde leeftijd bereikt, hieperdepiep hoeraaaaa.

19 februari zijn laatste werkdag bij J&D. Dochters Tanja en Ilse hadden het volgende bedacht we halen Pa om 15.00 uur op met de DAF. Daarvoor versieren wij even nog zijn heftruck

Dus daar moest het een en ander dan wel voor  geregeld worden, zo werd er een poster bedacht en slingers aangeschaft. Met wat heen en weer gebel met een van ons is het geregeld.

Helaas kwam Ben Albers te overlijden, dus koppen bij elkaar dat gaat even niet lukken op Vrijdag 19 februari maaarrrrr het zou Tanja niet zijn die voor een oplossing zorgt.

Dus werd het feestje voor de meiden verschoven naar de Donderdag 18 februari dezelfde tijd dezelfde plek zie foto .

Hoppa met de DAF op pad richting J&D, Willem opgehaald en naar huis gebracht. Feest in huize Holleman

Willem van harte gefeliciteerd ”PENSIOEN”  nu extra genieten van de kleinkinderen, top man het is je gegund.

Team Autoladder.

IMG 20210218 WA0006

20 December 2020

FB IMG 1603775354687
Het team Stichting Autoladder Zaandam 
wenst u mooie en vrolijke kerstdagen en een super jaar 2021
bedankt voor je bijdrage in 202014 November 2020


Alweer een poos terug sinds ons vorige bericht. Nog steeds liggen alle klus werkzaamheden stil.
Desondanks alle virus perikelen gingen we vandaag op pad om de verjaardag van een oud brandwweer collega luister bij te zetten. Vlaggetjes aan de auto en gaan, op naar Wormer alwaar dhr. Ross woonachtig is. Aangekomen bij zij huis moesten we helaas vast stellen dat het feest ergens anders gevierd werd. Bert was dus niet thuis. Dan maar in de telefoon geklommen en ja onze viend was lekker op stap met het gezin. Toch maar iets in de brievenbus gepropt en konden we weer terug naar de garage.

bert ross wormer
Een blije Bert in een ander autotje vandaag, Bert fijne dag en uiteraard gefeliciteerd namens ons Team

bert ross 60


 
30 Mei 2020


Vandaag het vervolg op het verhaal van April geplaatst, terwijl we vandaag eigenlijk in Wormerveer aan het werk zouden zijn volgens de planning. Maar helaas, het is voor ons nog te vroeg om weer massaal in de garage bezig te zijn.
Het is nog even afwchten dus, beter dat we allemaal gezond blijven. Toch zijn er wel plannen, we hebben nog vijf lekkende cilinders en de olie is er nog steeds uit. Dus.... er moeten nog een paar ringentjes vervangen worden om weer helemaal lek vrij te worden. deze maand is wel de nieuwe koelkast geplaatst. Met dank aan de oud ijzer spaarders, dank zijn hen kon dit stukje techniek weer aangeschaft worden. 
Ook Bob leverde weer een foto aan betreffende de vorderingen van de motorspuit aanhanger. Het zou zomaar zonder body verder kunnen zo mooi.

Maar laten we Willem niet vergeten, hij showde ons zijn heuse polsstok. Met een soortgelijke stok werd vroeger de hoogte van de doorgang gemeten zodat de autoladder niet vast liep of schade op liep door een te laag viaduct of zo.

Groet, en pas op elkaar en blijft gezond.


 


13 April 2020Vandaag de site weer bijgewerkt met de werkdagen van dit jaar.
Inmiddels zitten we allemaaal al een paar weken thuis en dan werken aan de ladder dat gaat dus niet, dat is toch echt er heen en dan aan het werk, maar nu even niet.

Ook de maandag avond en vrijdag middag zijn gestopt van wege de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Ook wij hebben besloten het werk bij de ladder tot zeker 1 juni te stoppen. Wanneer het werk vervolgt kan worden, is voor nu onduidelijk. Zodra er een datum voor herstart bekend is, zullen we je hiervan op de hoogte stellen.

Ondanks de maatregelen is er toch één die wel doorgaat, onze Bob namelijk. Die werkt, normaliter met Thomas, in zijn eigen atelier aan de motorspuit aanhanger van Tates & Lyle die we ooit gekregen hebben.
die is inmiddels helemaal gestript er gestraald en gaat helemaal goed. Ik zal Bob of Thomas eens vragen of hij bij de foto's die hij maakt een onderschrift wil leveren. Dan kunnen we dat ook laten zien op de website.
Voor nu de meest recente foto, heden avond nog in de dropbox terecht gekomen. Ik zie een motorblok in de straalcabine, toch Bob?

20200412 141742

Groet, en pas op elkaar en blijft gezond.


 24 december 2019

kerstkaart 2019 1

Ook in 2020 zijn wij weer beschikbaar voor diverse evenementen.
Dank aan onze donateurs voor uw bijdragen in 2019.
21 April 2019,


Vandaag de site weer bijgewerkt met de werkdagen van dit jaar en de verhuizing naar Wormerveer. Het was allemaal best wel heftig en druk, met opruimen en praten met de raad.
Containers vullen en laten weg halen. Kantine dingen maar even dichter bij opgeslagen en inmiddels naar Wormerveer gebracht. Kunnen we langzamerhand een beetje gaan inrichten.
Nu even op de plaatst rust tot na de paas. Dan maar eens bedenken wat er nog uit de container opgehaald zou moeten worden. Want ja die staan ergens in zuid Zaandam.

Wel even aandacht voor Frank Houniet, die er toch maar weer voor heeft kunnen zorgen dat onze containers verplaats zijn. Frank Dank je wel.

20190405 152335
IMG 0524 maart 2019

Zaankanters, wij hebben een noodkreet. Wij hebben snel een plek nodig waar de gerestaureerde ladderwagen van Zaandam Botermakerstraat zijn thuisbasis kan vinden. We zijn nog steeds aan het klussen aan onze ladderwagen, maar moeten helaas half april weg van het Hembrug terrein.  Help ons uit de brand.


17 februari 2019,

Onze afdeling PR heeft een mooie roll-up banner laten ontwerpen en afdrukken. Deze gaat mee op locatie, zodoende hoeven we geen papieren meer aan de auto te plakken. Met dank aan de DTP-ers in Dubai, haha, de drukker en allen die met ideeén  kwamen. hier onder een afbeelding. Zoals je ziet hebben we sinds lange tijd weer eens foto waar ze goed op staat. Kon ook mooi als kerst kaart dienst doen, maar nu ook op de banner.

Tevens zijn de werkdagen van vorig jaar erbij gezet. Kan zijn dat het wat minder gaat worden omdat de ladder bijna klaar is. Maar als Hans blijft schrijven over het nieuwe project wat MSA heet dan gaan we dat ook weer zien. Binnenkort ook weer verslag van de eerste werkdag van dit jaar.

foto banner gereed


Het Ladder Team wenst u een mooie kerst en top 2019
bedankt voor uw bijdragen in 2018