Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 195 gasten en geen leden online

Zaterdag 11 september 2021


 

In december 2018 zijn we benaderd door meneer Jacob de Jong uit Joure Friesland.

Met de vraag kunnen jullie mogelijk wat betekenen voor mijn autoladder een Scania met een Metz ladderpakket bouwjaar 1976. En mogen wij eens even langs komen voor eventuele tips en trucs om mijn autoladder weer functioneel te krijgen.

We hebben met Jacob de Jong een afspraak gemaakt om bij ons na de feestdagen eens langs te komen en jawel dat is geworden 5 Januari 2019.

Daarna brak het Covid -19 virus uit en hebben we niet veel activiteiten meer gehad.

Maar gelukkig is de besmettingsgraad wat gaan zakken en kunnen we weer wat ondernemen.

Zo zijn we op 11 september 2021 met een groepje klussers naar Joure afgereisd om de verzameling van brandweerauto’s en tractoren te bekijken bij Jacob.

Omstreeks 10 uur waren we in Joure en Jacob had de koffie klaar met een stukje Friese ontbijtkoek.

Het ijs was snel gebroken na een klein uurtje is Jacob gestart met zijn rondleiding, begonnen bij de Brandweervoertuigen waaronder de Scania met een Metz ladderpakket.

jacob.jpg

Op zeker moment Jacob maar even gewaarschuwd denk erom de mannen gaan los en kom je niet meer verder met je rondleiding. Nou dat viel wel mee zij Jacob, dus niet he.

Nadat de ladder naar buiten is gereden was het enthousiasme niet meer te stoppen  dekplaten gingen los, elektrakasten open  “meten is weten was de slogan.”

IMG-20210911-WA0017.jpg

Dat ging door tot de lunch die Jacob had geregeld met het plaatselijke catering bedrijf geweldig heerlijk balgehakt en diverse belegde broodjes top.

Na de middaglunch weer aan het ladder project, naar enige momenten kwam het hydrauliek waaronder het uitschuif en afstempel van de poten in beweging.

En wat zagen we 10 hoofden met een grote brede grijs erop en Jacob  niet meer te stuiten  dansend ging hij rond zijn ladder.

IMG-20210911-WA0029.jpg
IMG-20210911-WA0026.jpg

Zie de foto’s het was een geweldige dag we hebben ons weer even heerlijk kunnen uitleven.

Na terugkomst in Zaandam stond ons een heerlijke BBQ te wachten, die was voorbereid door Katinka, Hanneke en Cobie. Ook weer een top BBQ  goed geregeld en moeilijk om het ieder jaar weer te overtreffen maar het is gelukt.

Jammer dat een paar klussers niet mee konden i.v.m. ziekte en vakantie.