Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 148 gasten en geen leden online

Zaterdag 04 februari 2023


Vandaag bijna volledige ploeg gezellig, starten met babbelen en even de groep op de hoogte brengen i.v.m. ziekte Piet.

Ook even memoreren dat de hydraulische olie vrijdagmiddag 03 februari zou worden gebracht, na een telefoontje leverancier, OO jeetje vergeten. Morgen 10.00 staan we bij jullie en ja hoor ze waren er met 60 liter olie.

Dus Willem kon het reservoir verder afvullen, tot op niveau daarna de ladder naar buiten om te testen en hopelijk geen lekkages meer. Onder tussen waren Bob en Cor druk op onderzoek waarom te accu niet bijlaad. Na intensief onderzoek zijn de snuffelaars er achter dat er duidelijk wat mis is met de dynamo. Bob neemt de volgende werkdag een reserve dynamo mee  om te testen. Waarna we vermoedelijk naar een nieuwe of vervanger moeten gaan zoeken.

De druk op de snuffelaars werd steeds groter, Willem wil testen dus alles even aan de kant en de ladder naar buiten. Het werd steeds spannender en Willem nerveuzer zou het goed gaan.

 f8410336 75f8 491a 87ce b9700add7cfd
En wel hoor als een speer ging de ladder omhoog en geen lekkage je zag de spanning van Willem zijn gezicht glijden TOP gedaan man.

Nu de ladder weer werkt kon Cor even naar boven kijken bij de afvoer van het dak droogtoren i.v.m. lekkage in de spouwmuur. En ja na speurwerk blijkt er inderdaad een scheur in het lood te zitten. Nu na denken voor een oplossing.
c4717e0f b3de 4749 996c ce348fd04baa